vrijdag 30 september 2011

Benefietavond in The Red Sun Amsterdam


Namasté!

Afgelopen zondag hebben we tijdens een benefiet avondje even €106.200,- opgehaald. Je propt wat bekende Nederlanders bij elkaar, laat ze lekker tegen elkaar opbieden et voila: €106.200,-. Of is het toch iets minder simpel?

Helaas wel, mijn collega’s en The Red Sun zijn hier maanden mee bezig geweest. Tijdens de benefietavond zijn er veiling en loterij items verkocht. Afgelopen weken is mijn mede stagiaire Daniëlle Hulst hard bezig geweest 65 loterij items bij elkaar te sprokkelen. Deze zijn allemaal(!) gratis geregeld. Bij zo’n item kun je denken aan oorbellen van Esther Acampora, diner bonnen, een iPad en nog veel meer. Een lot leverde ons  €50,- op en er zijn in totaal 179 loten verkocht. 

Hoewel de loten aardig wat geld opleveren, is dit niets vergeleken bij de veiling items en ook deze zijn grotendeels gratis geregeld. Er zijn in totaal 22 items geregeld voor de veiling en er zijn ongeveer 24 items geveild. Hoe dan? Nou, op zo’n avond ga je lekker met de flow mee en verkoop je ineens een diner met Patricia Paay. Gewoon, omdat het kan. Hartstikke leuk voor de sfeer en het zijn nog eens extra inkomsten ook. Het vergt enigszins wat flexibiliteit en improvisatie van de veilingmeester, maar gelukkig is Junior Zegger een ervaringsdeskundige. Een gesigneerd shirt van Wesley Sneijder was goed voor €3000,- en een meet and greet met de altijd grappige Najib Amhali plus VIP-tickets voor zijn show werden verkocht voor €4500,-.

Zo’n avond draait niet alleen om geld, je pakt wat naamsbekendheid mee maar ook zeker de gezelligheid kent geen grenzen. Althans, dat heb ik mij laten wijs maken, want ik kon er niet bij zijn (sad smiley). Daniëlle vertelde mij een actie van haar, wat Daantje zo lekker Daantje maakt. Ze stond samen met Evelien (mede directrice) met een man te praten. Aangezien Daniëlle hem niet herkende besloten zij een loopje met haar te nemen. Hij vertelde dat hij een Duitse film producent is en grote hits op zijn naam heeft staan. Daniëlle geloofte dat en vond het allemaal prima. Na een paar minuten haar voor de gek gehouden te hebben kwam ze erachter dat het DJ Afrojack was.

Het is mooi om te zien dat er zoveel mensen zijn die zich willen inzetten voor een goed doel. Wimmy (The Red Sun) die zich met zoveel overgave elk jaar inzet voor deze veiling in Amsterdam en de veiling in Blaricum op 20 november 2011, bedankt! Alles is hartstikke goed geregeld en er zijn zoveel partijen die gratis willen meewerken tot een goed doeleinde. Het vergt een hoop voorbereiding, maar het eindresultaat mag er naar mijn mening zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten